David Grimbergen
Copyright Grimbergen 2014
57
De taal van snelheid
David steunt Stichting de Droomboom
Seizoen 2015 - NK3 Circuit Erftlandring Kerpen (D)

17 en 18 mei was het tijd voor een mooi raceweekend in Duitsland. Dankzij Delver & van der Knaap fysiotherapeut die mijn ribben goed had ingetaped, heb ik het hele weekend kunnen rijden.

Tijdens de derde trainingssessie op zaterdag kreeg ik toch last van mijn gekneusde ribben en dus de vierde trainingssessie maar laten schieten zodat ik later die dag de kwalificatie kon rijden.

Tijdens de kwalificatie reed ik mijn eigen persoonlijk record op de baan van Kerpen en wat een verschil met vorig jaar!

De eerste race lukte het me na de start 5 plaatsen in te halen. Biji een volgende inhaalpoging een foutje gemaakt en plaatsen verloren. De tweede race wist ik weer plaatsen te winnen maar was ik bij het wegen 300 gram te licht en dus achteraan geplaatst. Misschien moet ik toch het advies van Hans, Montfoort Motorsports, om meer biefstuk, patat en mayo te eten maar opvolgen. De derde race kreeg ik een tik door een crash achter me en was het met een kromme achteras einde race voor mij. Maar ondanks dat een weekend met top-momenten!

Ik wil mijn sponsoren weer bedanken en op naar de volgende race op het circuit van Span Francorchamps.

Na een aantal leerzame trainingsdagen werd zaterdagmiddag de kwalificatie gereden. Het had flink geregend, maar ik besloot op slicks te rijden want er werd geen regen meer verwacht en de baan zou tijdens de kwalificatie worden droog gereden. Mijn monteur was verrast over mijn keuze, en ruimde de regenbanden weer op. Uiteindelijk kwalificeerde ik een P6! Mijn beste kwalificatie ooit!

Zondag, racedag startte ik op een droog circuit vanaf de zesde plaats. Na een paar ronden moest ik de pits in met een lekkende brandstoftank. Tijdens de tweede race reed ik mijn beste tijd op dit circuit, maar speelde mijn gekneusde rib op die ik een paar weken geleden tijdens een training had opgelopen. Hier door moest ik voor de derde race afhaken.

Na overleg met de sportfysiotherapeut moet ik de komende races toch maar ingetaped gaan rijden. Dus op naar een derde raceweekend in Kerpen op 16 en 17 mei.

Ik wil mijn sponsoren Ronde Tafel 144, HGB Huijberts Gevelbouw, Dogema, Koopmans Drukkerij, Accordeon Melancolique, Peinemann en mijn monteur/vader Rob en team Montfoort Motorsports bedanken voor de ondersteuning.